In oktober 2018 kreeg de organisatie van de Beatrixrun een brief van politie Haaglanden, Team Verkeer dat met onmiddelijke ingang de ondersteuning van de Beatrixrun door motorpolitie zou worden beëindigd. De reden daarvoor is bezuiniging waardoor het leveren van 3 motoragenten om de Run veilig door het verkeer te begeleiden niet meer mogelijk is. Van de 11 soortgelijke evenementen in de regio krijgen er nog 4 in 2019 wel ondersteuning. Helaas heeft men bij de politie een keuze gemaakt om de Beatrixrun niet meer te begeleiden.

Uiteraard is de organisatie geschrokken van dit plotselinge besluit. Enkele jaren geleden zijn in goed overleg met de motorpolitie nog nieuwe afspraken gemaakt over de wijze van verkeer regelen tijdens de Run. Door dat overleg was toen het aantal benodigde agenten al terug gebracht van 9 naar 3 personen.

N.a.v. de brief heeft de organisatie van de Run de afgelopen maanden overleg gehad met de motorpolitie en de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp.
Diverse voorstellen van de politie om de Run in een andere vorm te rijden (als puzzelrit of niet als één volledige stoet maar in delen) zijn door de organisatie overwogen. Maar naast het feit dat juist het rijden in één stoet de grote charme van de Run is blijkt het rijden zonder politie-begeleiding niet verantwoord.

Door bemiddeling van burgemeester Ravesteijn van Pijnacker-Nootdorp is besloten om de Beatrixrun in 2019 nog eenmaal van begeleiding door motoragenten te voorzien.

Om die reden heeft de organisatie besloten dat op 4 mei 2019 de laatste Beatrixrun kan worden verreden.

We hopen voor rijders en deelnemers er nog éénmaal een geweldige dag van te maken.

Het organisatieteam.

Artikel AD 28 december 2018

Artikel Telstar online 27 december 2018

Artikel 2 Telstar online 27 december 2018