Fotoseries van de 35e Beatrixrun

Ochtend (door Piet Thijssen)

Ochtend (door Rolf van den Berg)

Pauzelocatie en middag (door Rolf van den Berg)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Piet Thijssen)

Middag en aankomst in Pijnacker (door Rolf van den Berg)


Verslagen op diverse media
:

westlanders.nu

wos.nl

telstar-online.nl

Verslag van de 35e Beatrixrun

Een zonovergoten bevrijdingsdag en op veel plekken hing de Nederlanse vlag uit. Feestelijker kon de 35e editie van de Beatrixrun niet verlopen. Met bijna 100 zijspannen en enkele auto's en busjes werd een prachtige rit door het Westland gemaakt.

DSC 0002Vanaf half 9 stroomde het Raadhuisplein in Pijnacker langzaam vol met alle deelnemers. Sommige vroegen zich nog even af of ze wel op de juiste dag waren gekomen. Want de gebruikelijke feesttent stond niet op het plein. Die was dit jaar vervangen door een leegstaand winkelpand. Even zoeken dus naar de locatie om in te schrijven en lekker een bakkie te doen.

Om kwart voor 10 klonken de klanken van de Drumfanfare Haaglanden. Zij namen een mooie plek in op het plein en zorgde voor vrolijke muziek tijdens de laatste voorbereidingen voor het vertrek.
Tegelijk was burgemeester Ravestein van de gemeente Pijnacker-Nootdorp al aanwezig en maakte zij her en der een praatje met de deelnemers van deze 35e Run.

DSC 4048Om kwart over 10 was het tijd voor de start. De burgemeester telde af en de stoet kon vertrekken.
Na een rondje Pijnacker ging het in de richting van het vliegveld Rotterdam-Den Haag. Daar vlak naast was een mooie plek gevonden om de foto’s te maken. Zoals gebruikelijk van ieder zijspan één foto die dan bij terugkomst in Pijnacker klaar liggen voor alle deelnemers.

Na de fotoshoot werd weer gestart en ging het via Schiedam, Maasdijk naar het Westland. Helaas ging het vlak voor Schiedam mis en brak de stoet in twee delen. Het kostte uiteindelijk 20 minuten om het geheel weer bij elkaar te brengen. En dat betekende dat het facilitaire team, de muziekkapel en de mensen van het bedrijf Van der Valk, waar dit jaar de pauze werd gehouden, wat langer moesten wachten op de komst van de hongerige deelnemers.

Maar rond 13.00 uur reed de complete stoet het terrein van Van der valk systemen op. Muziekkapel ’t Zooitje uit Delft zorgde voor een muzikaal welkom en al snel vonden de deelnemers de weg naar de gedekte tafels. Door het oponthoud in de ochtend was de pauze dit jaar wat korter. Om kwart over 2 verliet de stoet weer het terrein van de gastheer van der Valk. Dat gebeurde overigens op een heel speciale manier. Het bedrijf had zijn opslaghallen opengesteld en een mooie ‘rijbaan’ gemaakt. Luid toeterend reden de 100 zijspannen door deze mooie bedrijfshallen en verlieten aan de voorzijde het terrein.

Via o.a. Monster, Den Haag en Wateringen reed de Run over polderwegen en door verschillende dorpskernen richting de extra ‘limonadestop’. Het mooie weer bracht deze bevrijdingsdag veel mensen naar buiten, waardoor de Run op sommige plekken veel bekijks had.

Mede door het warme weer waren er onderweg helaas enkele pechgevallen. Maar dankzij de ondersteuning van de meerijdende ANWB bus met vakkundig personeel reed de stoet toch zo goed als compleet om kwart voor 5 Pijnacker binnen. Daar stonden niet alleen de vele honderden trouwe fans te wachten. Ook stond er een prachtige oldtimer vrachtauto klaar die de stoet vooraf ging om aan het publiek aandacht te vragen voor de noodzakelijke munten voor het kunnen blijven organiseren van de Beatrixrun. Er werd gul gegeven, waarvoor de organisatie erg dankbaar is. Op naar editie 36 die wordt gereden op 4 mei 2019.

ODSC 00011 200

Hieronder staat de route. Ook dit jaar weer helemaal in Google maps gezet door Femme Verbeek. (deze Google route is niet geheel bijgewerkt aan de gereden versie 5).