Bekijk de foto's van de 36e Beatrixrun in 2019

Foto's gemaakt door Piet Thijssen

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 1

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 2

Foto's gemaakt door Rolf van den Berg - deel 3

Foto's gemaakt door Martin Planken bij de pauzeplaats - kantoor Aegon

Video door Cees van de Bovenkamp

Op zaterdag 4 mei is, met soms wat gure weer-omstandigheden, de 36e Beatrixrun gereden. Gelukkig bleef het onderweg beperkt tot enkele korte fikse buien en scheen tussendoor de zon ook regelmatig.

Deze rit was vooraf extra in het nieuws gekomen omdat het mogelijk de laatste Beatrixrun zou worden. De reden daarvan was dat de politie dit jaarlijkse evenement niet langer kon begeleiden. Gelukkig is dit probleem begin april opgelost en kon de organisatie zich volop richten op de 36e editie én de toekomst van de Run.

Bekijk de foto's van de start (door Ferry Jansen)

Op zaterdagochtend 4 mei stroomde het Raadhuisplein vanaf half 9 vol met de zijspannen en de passagiers. Zoals altijd waren de medewerkers van de Run en de Oranjevereniging al sinds vrijdag hard aan het werk om er weer een geslaagde dag van te maken. Want er komt een hoop bij kijken om ca 350 mensen veilig in een één lange stoet over een mooie route te leiden. Met natuurlijk de nodige pauzes en een feestelijke start.
De samenkomst van zijspanrijders, organisatie, passagiers, vrienden en familie is ieder jaar altijd een heerlijk weerzien. Er wordt gezoend, geknuffeld en bijgepraat. In de (feest)tent van de Oranjevereniging schreven deelnemers zich weer in, werd er een bak koffie genuttigd en rond kwart voor 10 meldde zich de Drumfanfare Haaglanden op het plein.
Nadat de drumfanfare de sfeer er goed in had gebracht was het al snel tijd voor vertrek. Dit jaar gaf de wethouder het startsein en vertrok de lange stoet van 100 zijspanmotoren begeleid door politie en verkeersregelaars onder grote belangstelling richting Nootdorp.

Hieronder staat een foto-filmverslag gemaakt door Ferry Jansen (waarvoor dank).

Via Nootdorp werd naar Zoetermeer gereden alwaar rond 11 uur een half uurtje werd gestopt voor de jaarlijkse fotosessie. Daarna ging de stoet verder om o.a. de Noord AA bij Zoetermeer, Zoeterwoude en Voorburg te passeren. Er was door het slechte weer niet veel publiek, maar degene die de Beatrixrun wel voorbij zagen komen zwaaide vrolijk.

Om kwart voor 1 kwam de stoet aan bij het hoofdkantoor van de Aegon in Den Haag. In 2013 mochten de ca 350 deelnemers ook al te gast zijn op deze prachtige locatie. Sindsdien is er altijd contact gebleven tussen de organisatie en de mensen van Aegon. Zij wilde ons graag weer ontvangen en deden er werkelijk alles aan om een heerlijke pauze te hebben. Dank aan de gastvrijheid van Aegon!

Na de lunch werd vertrokken voor de middagrit. Daarbij werden o.a. de centra van Wassenaar, Leiden en Zoeterwoude gepasseerd. Maar er kon ook worden genoten van de prachtige buitengebieden van de Randstad.

Om precies kwart voor 5 werd Pijnacker binnen gereden. En daar stond weer heel veel publiek te wachten om enthousiast alle deelnemers een warm onthaal te geven. Op sommige stukken kreeg de stoet zelfs een applaus van de toeschouwers. Applaus voor de organisatie, de deelnemers én misschien ook wel voor het feit dat de Beatrixrun door kan blijven rijden. Op naar de 37e editie op 25 april 2020.

De route

pdfBeatrixrun 2019 V4.pdf121.71 KB

pdfBeatrixrun_2019_V4_Google_My_Maps.pdf945.78 KB

x