De eerste Beatrixrun werd gereden in 1984 en dat was één groot avontuur. Niemand wist wat er ging gebeuren. Alleen Joop Jantschik die het idee had geopperd en Rien Bos die het idee wel zag zitten, hadden er een beeld bij hoe het zou kunnen verlopen.

Ook zij konden echter niet vermoeden dat de Beatrixrun met de jaren zou uitgroeien tot de hapening die het vandaag de dag is.

Op 5 mei 1984 vertrekt de eerste editie van de Beatrixrun voor een route van 82 kilometer langs o.a. Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Wassenaar, Den Haag. Achteraf zijn de rijders en passagiers dol enthousiast. Een traditie is geboren!

De pioniers

Beatrixrun2006Het idee voor de Beatrixrun komt van Joop Jantschik. Hij reed eens mee met een motorrun voor gehandicapten in Limburg.
Met die fantastische ervaring ging hij naar Rien Bos, de toenmalig voorzitter van de Oranjevereniging Pijnacker. Rien werd direct enthousiast en zet zelf de eerste route uit.

Er werd ooit gestart met 25 zijspannen, tegenwoordig zijn dat er al 100 !

De eerste run werd begeleid door 3 motoragenten, inmiddels leveren drie verschillende politieregio's jaarlijks 10 motoragenten om de hele stoet in goede banen over de route te leiden.

Verkeersregelaars

In de beginjaren kwamen de meeste verkeersregelaars bij de motorclub Zoetermeer vandaan. Vanuit de Beatrixrun is overigens het Motor Begeleiding Team (MBT) ontstaan. Dit team begeleidt inmiddels evenementen door het hele land en is vanzelfsprekend niet meer weg te denken bij de Beatrixrun.

Bijzondere verhalen

boekjebeatrixrundefBijna te veel om op te noemen? Of toch niet! T.g.v. de 25e editie in 2008 zijn veel van die verhalen en prachtige foto's samengevat in een full colour boekje. Dit boekje is nog steeds te bestellen. Leuk om alle bijzondere verhalen over de run te lezen en de prachtige foto's te bekijken.

Om het boekje "25 jaar Beatrixrun, al 25 jaar voor elkaar" te bestellen maakt u € 8,45 (5,95 + 2,50 verzendkosten) over op rekeningnummer 1373.51.933 t.n.v. Oranjevereniging Pijnacker, o.v.v. 'jubileumboek Beatrixrun'. Vergeet niet om duidelijk uw naam en adres te vermelden (of deze nog eens apart aan ons te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Uw bestelling zal na ontvangst van de betaling zo spoedig mogelijk aan u worden toegestuurd.

 

Verjaardagskalenders 30 jaar Beatrixrun

In 2013 werd de 30e Beatrixrun gereden. Toen kregen alle deelnemers een verjaardagskalender met 13 prachtige foto's van Run's uit het verleden.

Ook deze verjaardagkalenders zijn nog steeds te verkrijgen voor 5 euro per stuk (excl. verzendkosten). U steunt hiermee een goed doel.